Γ. Καρατζαφέρης: Τι θα κάνετε με τη Siemens κ. Πρωθυπουργέ;

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 00:11
UPD:01:49
AΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, άσκησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, με αιχμή τα εθνικά θέματα, τις εξαγγελίες για αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την ψήφο των μεταναστών, «τη σιωπή για το θέμα της Siemens» και τους χειρισμούς στα θέματα της Οικονομίας.

Με την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνθηκε στον κ. Παπανδρέου για να τον ρωτήσει τι θα κάνει με το θέμα της Ζίμενς, δεδομένου ότι «η Ελλάδα καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μονάχου με την κατηγορία ότι ο κ. Χριστοφοράκος, με δύο εξέχοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από κοινού, έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου. Καταδίκη και κανείς δεν έκανε ένσταση, ή μία αίτηση. Μας ενοχλεί αυτό; Μας προβληματίζει; Αν συνέβαινε με πρόσωπο του κόμματός μου, θα είχα πάει ήδη στη Γερμανία».

Ζήτησε να υπάρξει δέσμευση, εκ μέρους της κυβέρνησης, να έρθουν στη Βουλή οι φάκελοι της Siemens και του Βατοπαιδίου, λέγοντας: «Μην πείτε ότι δεν γίνεται, παραγράφηκαν. Όλα γίνονται αν πρόκειται να υπερασπιστούμε την ηθική του πολιτικού κόσμου».

Ο κ. Καρατζαφέρης αμφισβήτησε ότι το νέο εκλογικό σύστημα, που προανήγγειλε η κυβέρνηση, θα θωρακίσει από το μαύρο πολιτικό χρήμα τον δημόσιο βίο, χαρακτηρίζοντας «άλλοθι» τη δημιουργία μονοεδρικών. «Οι βουλευτές δεν τα πιάνουν. Κι αν ήθελαν να τα πιάσουν, δεν τους δίνει κανείς σημασία. Τα λεφτά δίνονται στις υπογραφές. Τα χρήματα πάνε στα κόμματα εξουσίας. Δεν δίνει κανείς λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, ή σε μένα. Κοροϊδευόμαστε ότι κάνετε εκλογές μόνο από τη χρηματοδότηση; Ποιος τα ακούει αυτά;», αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι βλάπτεται η δημοκρατία, όταν σε 50 νομούς θα υπάρχει εκπροσώπηση μόνο από τα μεγάλα κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή