Ζίκο: Πάμε για τη νίκη

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 17:57
UPD:18:00
A- A A+

Σύνθημα νίκης έστειλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο, στην καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου πριν το παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης. Οι πιο έτοιμοι είναι αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού, σύμφωνα με το Βραζιλιάνο προπονητή.

«Πάντα πριν από ένα μεγάλο αγώνα είμαστε θετικοί για ένα αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε παίξουμε καλή μπάλα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα όπως το Σάββατο», τόνισε αρχικά ο Ζίκο.

Σύνθημα νίκης έστειλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο.

Για το σχήμα με τη Σταντάρ: «Ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά. Δεν είναι μόνο ο Μήτρογλου επιθετικός. Ο Γκαλέτι και ο Ζαϊρί είναι επίσης επιθετικοί. Ανάλογα με το σύστημα της ομάδας».

Αν θα κάνει αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Αστέρα: «Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σχεδόν ίδια. Βεβαίως, έχουμε προπόνηση στις 19.00 και θα δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μας. Κάποιοι ήταν τραυματίες, ο Γκαλίτσιος είναι λίγο τραυματίας, ο Τοροσίδης έχει ίωση, οπότε θα περιμένουμε την προπόνηση για να δούμε σε τι κατάσταση είναι».

Για το μυστικό της αγωνιστική ανόδου του Ολυμπιακού: «Καταρχάς πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μου που είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η διακοπή μας βοήθησε να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση που είχε πρόβλημα. ¶λλαξαν πολλά στην προπόνηση και ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει τρία αμυντικά χαφ ή θα βάλει τον Όσκαρ: «Δεν πρέπει να παίξουν και οι τρεις αμυντικοί χαφ μαζί».

Ζίκο: Θέλω πάντα η ομάδα μου να κερδίζει

Ζίκο: Θέλω πάντα η ομάδα μου να κερδίζει

Για την απόδοση που πρέπει να έχει η ομάδα: «Δεν κοιτάζω αν είναι ματς πρωταθλήματος ή ευρωπαϊκό. Θέλω πάντα η ομάδα μου να κερδίζει και με βάση αυτό φτιάχνω πάντα την ομάδα με σκοπό να παίρνει την νίκη».

Για το αν είναι τελικός το ματς με την Σταντάρ και το ποια είναι η γνώμη του για τους Βέλγους: «Για μένα όλα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι τελικοί και ιδιαίτερα τα ματς εντός έδρας γιατί στατιστικά αν πάρεις τρεις νίκες στα τρία εντός έδρας ματς έχεις 80% πιθανότητες να προκριθείς. Η Σταντάρ είναι πολύ καλή ομάδα. Στο ματς με την ¶ρσεναλ έπαιξε πολύ καλά και ήταν άτυχη αφού της το στέρησε το δεύτερο γκολ των ¶γγλων. Θα πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε με την ¶λκμααρ και για τον Γιοβάνοβιτς: «Σίγουρα είναι πολύ καλή ομάδα. Πάντα όμως η ομάδα που παίζει στην έδρα της πρέπει να πιέζει. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους γιατί είναι πολύ επικύνδινη στις αντεπιθέσεις και εμείς θα πρέπει να κυνηγίσουμε την νίκη».

Για το αν γνωρίζει πράγματα για την Σταντάρ: «Παρακολουθούμε από τα βίντεο την ομάδα και κυρίως από τα τελευταία έξι ματς. Παίζει καλή μπάλα και έχει καλούς παίκτες από την μέση και μπροστά. Είναι ιδιαίτερα συμπαγής ομάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης μετά από νίκη στο αυριανό παιχνίδι: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την πρόκριση. Είναι το τελευταίο ματς της πρώτης σειράς και μας δίνει πολλές πιθανότητες. Θα αναγκάσουμε τους αντιπάλους να μας κυνηγήσουν».

Ζαϊρί: Μας βοήθησε ο Ζίκο

Από πλευρας παικτών μίλησε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος τόνισε: «Αύριο είναι ένα διαφορετικό ματς, είναι ευρωπαϊκό. Ελπίζω να παίξουμε αρκετά καλά για να φέρουμε την νίκη στον Ολυμπιακό».

Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του από την Σταντάρ: «Δεν γνωρίζω παίκτες της Σταντάρ. Ξέρω πως έχει καλούς παίκτες και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τους παίκτες που έχουν ποιότητα».

Για το αν μπορεί να δώσει περισσότερα στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα όταν βάζεις ένα γκολ σε βοηθά ψυχολογικά να ανέβεις. Με βοήθησε που ανέβασα την φυσική μου κατάσταση στην διακοπή».

Για το πόσο τον εξιτάρουν τέτοια ματς: «Υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να πάρουμε την νίκη».

Για τις διαφορές σε σχέση με το ματς στην ¶λκμααρ: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Παίζουμε με άλλες ομάδες από διαφορετικά πρωταθλήματα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη αύριο».

Για το αν άλλαξε ο Ολυμπιακός με τον Ζίκο: «Είναι όντως αλήθεια ότι είμαστε πολύ καλά με τον Ζίκο. Μας βοηθάει μας μιλάει και εμείς προσπαθούμε να πράξουμε όσα μας ζητάει».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις