Αλ. Παπαρήγα: Οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ θα ενταθούν

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 21:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Δεν είμαστε ούτε αντι-νεοδημοκράτες, ούτε αντι-ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό θα ήταν φθηνή αντιπολίτευση. Είμαστε κατά των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο» τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την αποψινή ομιλία της σε κομματική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η δήλωση αυτή της κ. Παπαρήγα απαντά σε επικρίσεις που δέχεται το κόμμα της σχετικά με την αντιπολιτευτική του δράση τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης και με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες το ΚΚΕ είναι ακραίο κόμμα και ότι σε λίγες ημέρες ανακοίνωσε κινητοποιήσεις που δεν έκανε στα πεντέμισι χρόνια της ΝΔ.

Α. Παπαρήγα: Είμαστε εναντίον των κομμάτων που υπηρετούν την αστική τάξη

Α. Παπαρήγα: Είμαστε εναντίον των κομμάτων που υπηρετούν την αστική τάξη

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το κόμμα της επιβεβαιώθηκε πλήρως στις προβλέψεις του για τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση κατά των εργαζομένων.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, επεσήμανε, το κόμμα της έκανε ό,τι μπορούσε για να υπάρξει αντίδραση και αντεπίθεση στην πολιτική της ΝΔ και διερωτήθηκε γιατί οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια δεν κινητοποιήθηκαν ώστε να δημιουργηθεί ισχυρό λαϊκό κίνημα κατά της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι βρίσκεται σε κρίση, προέβλεψε όμως ότι θα την ξεπεράσει, είτε φορέσει τον μανδύα της λαϊκής δεξιάς, είτε της εκσυγχρονιστικής δεξιάς και θα πιέσει το ΠΑΣΟΚ από τα δεξιά για περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα.

Για το ΛΑΟΣ, σχολίασε ότι βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση γιατί περιμένει τις εξελίξεις στη ΝΔ, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του με αποκορύφωμα την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή που επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν είπε πως θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Μα το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό, το ξέρουμε ποια πολιτική θα ακολουθήσει» ανέφερε η Γραμματέας του ΚΚΕ συμπληρώνοντας: «κατά συνέπεια τι είδους θετικά μέτρα μπορεί να περιμένει κάποιος».

Αναφερόμενη στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ειδικότερα στα πρόσωπα που την απαρτίζουν, παρατήρησε ότι υπάρχει συμμετοχή στην κυβέρνηση νέων και άφθαρτων προσώπων, ωστόσο, σημείωσε με τα πρόσωπα αυτά το ΠΑΣΟΚ απογαλακτίστηκε πλήρως από τις λαϊκές δυνάμεις, ακόμη και από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Εκτίμησε δε ότι πολλά από τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι απλά πτυχιούχοι ή πρόσωπα μηχανισμών και εξέφρασε την αμφιβολία της αν «φώναξαν ποτέ το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα που θα επιδεινώσουν τη θέση των εργαζομένων και σημείωσε παράλληλα ως αρνητικό στοιχείο το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι υπάρχει υποχώρηση της οργάνωσης των μαζών και ότι το 90% των εργαζομένων δεν συμμετέχει στην οργανωμένη δράση.

Προέβλεψε, τέλος, ότι οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της θα αντέξει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή