Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 05:42
UPD:07:44
A- A A+

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Κλειστό από σήμερα και για επτά ημέρες το Α1 τμήμα του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης, λόγω εμφάνισης ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος της νέας γρίπης και απουσίας 10 μαθητών του ιδίου τμήματος. Κλειστή για το ίδιο χρονικό διάστημα και η Α' Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Εκδικάζεται σήμερα στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ένσταση των πέντε από τις οκτώ βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007, κατά των ποινών προσωρινής παύσης και στέρησης μισθού που τους επέβαλαν κατά πλειοψηφία τα Πειθαρχικά Συμβούλια του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της «νόθευσης δημοσίων εγγράφων κατά συρροή».

* Εορτάζεται σήμερα στην Πύλο του νομού Μεσσηνίας η 182η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Στην τελετή εορτασμού θα παραστεί ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ, ενώ στο λιμάνι της Πύλου θα καταπλεύσουν η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Tsezar Kunikov» και το γαλλικό «Chevreuil». Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Φώφη Γεννηματά.

* Στην Κύπρο βρίσκεται και σήμερα στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη μεγαλόνησο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στην Κεφαλονιά για τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Γεράσιμου, θα βρίσκεται σήμερα η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

* Για τη Σόφια και τη Μπρατισλάβα αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη Σόφια ο υπουργός θα μετάσχει στη διήμερη 20-21 Οκτωβρίου ετήσια σύνοδο των υπουργών ¶μυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη Μπρατισλάβα ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει στη διήμερη (22-23 Οκτωβρίου) άτυπη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ.

* Στις 8 π.μ. επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ¶ννας Διαμαντοπούλου, στο 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

* Στις 8 π.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο Γυμνάσιο Μαραθώνα.

* Στις 8:15 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννη Πανάρετου, στα συστεγαζόμενα 7 ο και 9 ο Δημοτικά Σχολεία Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Στις 8:45 π.μ. ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδος (ΟΕΚΙΔΕ).

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

* Στις 12 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων επί του καταλόγου των μελών για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Νοεμβρίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος (Ρηγίλλης 18) ή στο φαξ: 210-7418-197.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με επιτροπή απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη των Οικολόγων-Πρασίνων στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

* Στις 12 το μεσημέρι η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον ¶λιμο.

* Στις 2:30 μ.μ. ομιλία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ¶ντζελας Γκερέκου, στο 8ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με θέμα: «Τουρισμός και Ανάπτυξη».

* Στις 6 μ.μ. στον σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) του Πειραιά, συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα την ακύρωσης της σύμβασης εκχώρησης του λιμανιού στην κινεζική Cosco.

* Στις 7 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί στο υπουργείο τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, Luo Linquan, και στις 7:30 μ.μ. τον πρέσβη της Γαλλίας, Christophe Farnaud.

* Στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών ομιλία του αντεπιστέλλοντος μέλους, Παύλου Τζερμιά, με θέμα: «Οι Ελληνικές σπουδές στον σύγχρονο κόσμο. Εμπειρίες και προοπτικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή