«Νόμιμο και προφανές δικαίωμα του Ιράν στα πυρηνικά»

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 11:15
UPD:11:35

«Η συμπεριφορά των μεγάλων δυνάμεων στις συναντήσεις με το Ιράν, δείχνει ότι έχει γίνει δεκτό το δικαίωμά μας για ειρηνική πυρηνική τεχνολογία», διαμήνυσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί.

A- A A+

Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το «νόμιμο και προφανές» δικαίωμά του το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαμήνυσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί.

«Η συμπεριφορά των μεγάλων δυνάμεων στις συναντήσεις με το Ιράν, δείχνει ότι έχει γίνει δεκτό το δικαίωμά μας για ειρηνική πυρηνική τεχνολογία», πρόσθεσε.

Ο ιρανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού του ουρανίου παρά τις συνομιλίες για την αγορά από το εξωτερικό καυσίμων για τον αντιδραστήρα στην Τεχεράνη.

Ο Μοτακί χαρακτήρισε εξάλλου περιττή την παρουσία της Γαλλίας στη σύνοδο της Βιένης για την παράδοση πυρηνικών καυσίμων στην Τεχεράνη, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν πρότεινε στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας να ζητήσει εξ ονόματός του από τρίτες χώρες να το προμηθεύσουν με πυρηνικά καύσιμα για τον αντιδραστήρα του στην Τεχεράνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή