Οικολόγοι - Πράσινοι: Κατώτερες των προσδοκιών οι εξαγγελίες της κυβέρνησης

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 15:05
UPD:15:07
EUROKINISSI /ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

A- A A+

Σημαντικά κατώτερες των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν προεκλογικά στους πολίτες χαρακτήρισαν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι Οικολόγοι Πράσινοι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος, οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι γενικές και αόριστες με ελάχιστες δεσμεύσεις, χωρίς σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και στόχους. Κατηγόρησε δε τη νέα κυβέρνηση για «ατολμία» σε πολλά κρίσιμα θέματα.

Ο κ. Χρυσόγελος άσκησε επίσης κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για το περιβάλλον, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, αναλύοντας τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων.

Από την πλευρά της, η Μαρία Πίνιου-Καλλή αναφέρθηκε στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε κάποια θετικά μέτρα για τους μετανάστες, σημειώντας ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να πάμε μπροστά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη διακυβέρνηση και τη διαφάνεια εστίασε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι αν θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στην κριτική μας.

Σημείωσε ακόμη ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα θέματα διαφάνειας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να περιμένουμε να τις δούμε στην πράξη.

Τέλος, ο Σπύρος Σγούρος άσκησε κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη γεωργία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τεθεί σημαντικά θέματα όπως οι βιολογικές καλλιέργειες και τα μεταλλαγμένα προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή