Επαφές του Τούρκου υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εν όψει της αξιολόγησης του Δεκεμβρίου

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 19:12
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο πραγματοποιεί από χθες το βράδυ ο Τούρκος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς, εν όψει της αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Μπαγκίς είναι η σειρά συναντήσεών του με εκπροσώπους και σημαντικά στελέχη των τριών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που έχουν την έδρα τους στο Στρασβούργο: του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά του ξεκίνησε νωρίς το πρωί με επίσκεψη στο ΕΔΑΔ και συνάντηση με τον πρόεδρό του, Ζαν-Πολ Κοστά.

Αμέσως μετά ο Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχε σειρά συναντήσεων.

Μέσα στο πρωινό συνάντησε δύο μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου: τον Ιταλό ευρωβουλευτή της Λέγκας του Βορρά Φιορέλο Προβέρα που είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής και την Ολλανδή χριστιανοδημοκράτη Ρία Οομεν Ρόιτεν.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πολιτικός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας Μάρτιν Σουλτς.

Το μεσημέρι ο κ. Μπαγκίς μετέβη στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπου και γευμάτισε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου, Νορβηγό Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο κ. Μπαγκίς θα έχει το απόγευμα και μέχρι τις δέκα το βράδυ στο Κοινοβούλιο συναντήσεις με τους προέδρους όλων των πολιτικών ομάδων, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Ιταλό χριστιανοδημοκράτη Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι.

Αύριο, ο Τούρκος υπουργός πρόκειται να συναντήσει τον Επίτροπο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμερμπεργκ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή