Moto GP: Τίτλο με νίκη θέλει ο Ρόσι

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 22:11
A- A A+

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θέλει να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο με νίκη, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ιταλική εφημερίδα, καθώς δε συμβιβάζεται με την τέταρτη θέση που χρειάζεται για να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στο στήσιμο της Μ1, ενώ τόνισε ότι το λάθος στο Εστορίλ τον ανάγκασε να σοβαρευτεί ενόψει της συνέχειας, κάτι που έπραξε στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, όπου ήταν καλύτερος από τον Χόρχε Λορέντσο.

Όντας 38 βαθμούς μπροστά από τον Χόρχε Λορέντσο ο Βαλεντίνο Ρόσι χρειάζεται μια τέταρτη θέση, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ομόσταβλός του, ώστε να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα στο Moto GP. Ωστόσο, ο «Γιατρός» δε συμβιβάζεται με αυτή και θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο με νίκη, όπως δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

«Το να κερδίσω στο Φίλιπ ¶ιλαντ θα ήταν καλύτερα, αλλά πριν τον αγώνα θα είχα υπογράψει με τον διάβολο για να κέρδιζα είκοσι βαθμούς περισσότερους από τον Λορέντσο.

Είμαστε στο +38, είναι καλό πλεονέκτημα, πηγαίνουμε στη Σεπάνγκ και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αν κερδίσει, μπορώ να τερματίσω 4ος, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω, άρα πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Αν χάσουμε το βάθρο δεν θα είναι ωραίος τρόπος να κερδίσουμε τον τίτλο», ανέφερε ο Ιταλός, ο οποίος έκανε αναφορά και στο φετινό στήσιμο της Μ1 του.

«Αυτή τη σεζόν τόσο ο Λορέντσο όσο και εγώ κάναμε λάθη, αλλά αυτό δεν με επηρεάζει ψυχολογικά. Σε σχέση με το 2008 είμαστε λιγότερο σταθεροί στο να βρίσκουμε το κατάλληλο στήσιμο, ίσως επειδή πέρυσι η M1 ήταν πιο εύκολη στις ρυθμίσεις».

Τέλος, τόνισε ότι το λάθος που έκανε στο Εστορίλ ήταν αυτό που έβαλε λίγο... λάδι στη φωτιά, ώστε να σοβαρευτεί ενόψει της συνέχειας. «Μετά το Εστορίλ γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλέψαμε καλά. Είμαι χαρούμενος με τη διαφορά των 38 βαθμών, αλλά περισσότερο επειδή δείξαμε πως αν είμαστε σωστοί είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα, συμπεριλαμβανομένης της Βαλένθια, η οποία δεν είναι η αγαπημένη μου. Θέλω να είμαι γρήγορος στη Σεπάνγκ. Πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο διότι ο αγώνας είναι δύσκολος σωματικά, ο πιο δύσκολος της χρονιάς, οι τελευταίοι πέντε γύροι, με αυτή τη ζέστη, είναι σκληροί».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις