Αλ. Παπαρήγα: Να επανέλθουν στο κράτος το ναυπηγεία

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 12:41
UPD:12:49

H γ.γ. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί «ένας ενιαίος δημόσιος φορέας που θα αναγκάσει ακόμα και τους εφοπλιστές να αναθέτουν δουλειές στα ναυπηγεία, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη τους».

A- A A+

Το κράτος πρέπει να αναλάβει τόσο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όσο και το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στο Σκαραμαγκά.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί «ένας ενιαίος δημόσιος φορέας που θα αναγκάσει ακόμα και τους εφοπλιστές να αναθέτουν δουλειές στα ναυπηγεία, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη τους».

Α. Παπαρήγα: Στην κόψη του ξυραφιού όλα τα ναυπηγεία στην Ελλάδα

Α. Παπαρήγα: Στην κόψη του ξυραφιού όλα τα ναυπηγεία στην Ελλάδα

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι πρέπει να απαιτηθούν τρία πράγματα από την κυβέρνηση:

α. να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης αυτοί που κέρδισαν πριν από την κρίση

β. να πληρώσουν όσοι κέρδισαν κατά τη διάρκεια της κρίσης

γ. εδώ και τώρα να μπει τέλος στο μεγάλο κόστος των εξοπλισμών που προορίζονται για επιθετικούς σκοπούς και όχι για αμυντικές ανάγκες.

Συμπλήρωσε επίσης ότι όσα δήλωσε σχετικά με την κρίση, συνδέονται άμεσα με τα Ναυπηγεία, διότι δεν θα πρέπει «οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης».

Α. Παπαρήγα: Nα πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν στη διάρκεια της κρίσης

Α. Παπαρήγα: Nα πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν στη διάρκεια της κρίσης

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες επειδή φτιάχτηκε μια εταιρία μαϊμού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή