Tσάμπιονς Λιγκ: Οι αποψινοί αγώνες

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 14:40
UPD:18:39

Η Μίλαν θα κληθεί να αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

A- A A+

Λίγες ώρες μένουν για την έναρξη του δεύτερου σκέλους αγώνων της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ρεάλ-Μίλαν και Μπορντό-Μπάγερν, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ θέλει την έκπληξη στο Οπόρτο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ήταν... ντέρμπι. Όμως η Μπάγερν έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα, ενώ απόντες είναι και οι Όλιτς, Ρόμπεν, Ριμπερί και Μπράαφχαϊτ. Από την πλευρά της, η Μπορντό που υποδέχεται τους Βαυαρούς κινείται στα περσινά επίπεδα, ενώ έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στους ομίλους, μετρώντας τέσσερις βαθμούς. Με νίκη η Μπορντό κάνει βήμα πρόκρισης, ενώ κάθε άλλο αποτέλεσμα κρίνεται θετικό από τους Γερμανούς.

Γιουβέντους-Μακάμπι Χάιφα

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί, που δεν είναι άλλο από τη Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" μετράει δύο βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια και χρειάζεται δύο “κολλητές” νίκες με τη Μακάμπι για να θέσει υποψηφιότητα για πρόκριση σε έναν όμιλο που έχει γίνει... άνω κάτω. Η Μακάμπι από την κλήρωση ήλπιζε το πολύ σε πρόκριση στο Europa League, όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα απλά φιλοδοξούν σε μια αξιοπρεπή συμμετοχή στον όμιλο.

2ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Επιστροφή στο γήπεδο που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League στις 21 Μαϊου του 2008 για τη Μάντσεστερ, η οποία θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.

Κάτι οι απουσίες της Μάντσεστερ (Ρούνει, Γκιγκς, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ), κάτι ο πλαστικός αγωνιστικός χώρος, κάτι το κρύο, κάνουν δύσκολο το έργο των πρωταθλητών Αγγλίας. Ο Χουάντε Ράμος είναι αισιόδοξος και κάθε βαθμός για τους Ρώσους είναι πολύτιμος.

Βόλφσμπουργκ-Μπεσίκτας

Πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει η Μπεσίκτας σε γερμανικό έδαφος και σίγουρα η προϊστορία δεν είναι με το μέρος της. Αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Τζέκο σκόραρε δις απέναντι στην εθνική Τουρκίας, τότε η Βόλφσμπουργκ είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Πέρα από την στατιστική, όμως, η Μπεσίκτας βρίσκεται σε άψογη κατάσταση με συνεχόμενες νίκες εντός των τειχών, ενώ η Βόλφσμπουργκ δεν έχει την περσινή συνέπεια της. Παρ' όλα αυτά, στον όμιλο τα πάει πολύ καλά, την ώρα που η Μπεσίκτας μετράει δύο ήττες.

3ος όμιλος

Ζυρίχη-Μαρσέιγ

Η Ζυριχη υποδέχεται τη γαλλική Μαρσέιγ και προερχόμενη από το μεγάλο "διπλό" απέναντι στη Μίλαν, θέλει να κάνει εκ νέου την έκπληξη απέναντι στους Μαρσεγιέζους. Από πλευράς τους, οι Γάλλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Και είναι ευκαιρία τόσο λόγω δυναμικότητας του αντιπάλου, όσο και επειδή οι "δύο μεγάλοι" κοντράρονται με ενδεχόμενες απώλειες βαθμών και για τους δύο.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν

Τα φώτα της 3ης αγωνιστικής είναι στραμμένα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δύο μεγάλες ομάδες, που μαζί μετρούν 16 τρόπαια Champions League κοντράρονται σε ένα παιχνίδι με φαβορί μεν, αλλά και με την έκπληξη πάντα ανοιχτή. Η Ρεάλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, την ώρα που η Μίλαν βρίσκεται σε μια περίεργη καμπή, καθώς ξεκίνησε απογοητευτικά, ενώ στο ντέρμπι με τη Ρόμα έδειξε δείγματα μεγάλης ομάδας κάνοντας την ανατροπή.

Οι δύο ομάδες συνδέονται από ποδοσφαιριστές (Κακά, Χούντελαρ, Ζέεντορφ) και ο αλληλοσεβασμός είναι δεδομένος. Αμφότερες, όμως, έχουν απουσίες. Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάγκο, Γκούτι, Μέτσελντερ, Νίστελρόι για τη Ρεάλ και Γκατούζο, Στοράρι και Ονιέβου από πλευράς Μίλαν, θα παρακολουθήσουν το μεγάλο παιχνίδι από τις εξέδρες.

4ος όμιλος

Τσέλσι-Ατλέτικο

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν. Η μεν Ατλέτικο προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της Πριμέρα, ενώ βρίσκεται 4η και στον όμιλο, την ώρα που η Τσέλσι του Αντσελότι μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έχασε την πρωτιά, ενώ μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο θεσμό.

Πάντως, η παράδοση των "ροχιμπλάνκος" στο Νησί είναι καλή, καθώς σε οκτώ ματς μετράνε μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Πόρτο-ΑΠΟΕΛ

Με το θράσος του πρωτάρη και με "καβάτζα" τις δύο καλές εμφανίσεις με Ατλέτικο και Τσέλσι, ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Οπόρτο. Η Πόρτο από την πλευρά της, έχει δείξει δείγματα μεγάλης ομάδας, καθώς εκτός του ότι νίκησε την Ατλέτικο, μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ έκανε τις καρδιές των "μπλε" να σπάσουν, μέχρι να τους λυτρώσει ο Ανελκά.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις