Ερώτηση Κ. Πουπάκη στην Κομισιόν για τα διόδια στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

«Προτίθεται να λάβει μέτρα η κυβέρνηση για τη μείωση των διοδίων;»
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 15:50
UPD:15:54
A- A A+

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις προδιαγραφές ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) και κυρίως του τμήματος Κορίνθου-Πατρών υπέβαλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Πουπάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Πουπάκης, το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο «υπάγεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο χωρίς να πληροί τους όρους ασφαλείας και ποιότητας όπως αυτοί ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας σαν αποτέλεσμα, οι διερχόμενοι οδηγοί να πληρώνουν ολοένα και αυξανόμενα διόδια, χωρίς αντίκρισμα, για έργα σε οδικά δίκτυα που δεν έχουν καν εκτελεστεί ή τουλάχιστον συντηρηθεί».

Ερωτά, λοιπόν, την Επιτροπή εάν είναι νόμιμη η υποχρέωση καταβολής διοδίων σε διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο που δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές και εάν είναι νόμιμη η αύξηση ύψους αντιτίμου διοδίων όταν αυτό δεν συνδέεται με κόστος κατασκευής, λειτουργίας και ανάπτυξης του αντίστοιχου δικτύου έργων υποδομής.

Παράλληλα, ο κ. Πουπάκης ζητά να μάθει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους αρμόδιους παράγοντες, «αν προτίθεται να κάνει κάτι συγκεκριμένο, ουσιαστικά και άμεσα, τόσο για το αναφερόμενο ζήτημα, όσο και για τη συνολική μείωση των διοδίων σε όλη την Ελλάδα και αν προτίθεται να πάρει μέτρα και πότε σχετικά με το γεγονός της ακαταλληλότητας εθνικών οδικών δικτύων ως προς τις προϋποθέσεις ασφάλειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ζητά επίσης ενημέρωση σχετικά με το «αν προτίθεται να συνεχίσει την τακτική της καταβολής διοδίων για ακατάλληλους δρόμους που δεν πληρούν τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «αν προτίθεται να πάρει μέτρα και πότε στο πλαίσιο αυτό, σχετικά με την αναθεώρηση των συμβάσεων που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με ιδιωτικές εταιρείες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή