Δ. Αβραμόπουλος: Η ΝΔ θα βγει δυνατή και ενωμένη

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 15:59
UPD:16:27
A- A A+

Ενωτικός εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για διάσπαση του κόμματος, ζήτησε όμως να μην κατακερματιστεί ο αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ «στην προσπάθεια του οποιουδήποτε να αναδειχθεί μέσα από την κόντρα του με την κυβέρνηση».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού οδηγούν «στο δρόμο της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού αρχηγού εκλεγμένου από την ευρεία βάση στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού οδηγούν «στο δρόμο της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού αρχηγού εκλεγμένου από την ευρεία βάση στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη η παράταξη να περάσει από το καθαρτήριο της αυτοκριτικής, της ανάλυσης και του προβληματισμού, προκειμένου να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα πως η ΝΔ «θα βγει από αυτή τη διαδικασία ισχυρή, δυνατή, ενωμένη» και πως «θα είναι σε λίγο καιρό και πάλι πρόταση εξουσίας και κεντρικός πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. «Πρέπει να έχει αφήσει πίσω το παρελθόν και να έχει αποκτήσει εμπειρία από τα λάθη της» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ρόλο της ΝΔ ως αντιπολίτευσης σε σχέση με τα εσωκομματικά της, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενιαίου λόγου: «Πιστεύω ότι είμαστε σε έναν ενιαίο χώρο, έχουμε βασικές θέσεις, κοινές. Δεν είμαστε σε διαφορετικά κόμματα και αυτό το είπα και στους ανθυποψηφίους μου. Να μη δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε και την πολιτική μας συνοχή».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Αντώνη Σαμαρά στο δεύτερο γύρο, τόνισε πως «δεν υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες και δεν μπορούν να υπάρξουν».

Τέλος, επανέλαβε την άποψη πως η θητεία του προέδρου πρέπει να είναι ορισμένη, και συγκεκριμένα ίση με τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ορίσουμε τακτικά χρονικά διαστήματα ανανέωσης της θητείας του αρχηγού» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή