Το Μιχαήλ Σαακασβίλι «παίζει» ο ¶ντι Γκαρσία

Ταινία του Χόλιγουντ ο πόλεμος Ρωσίας-Γεωργίας
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 18:06
UPD:18:12

A- A A+

Σε κινηματογραφικό πλατό έχει μετατραπεί η Τυφλίδα για τα γυρίσματα ταινίας με θέμα τον πόλεμο της Γεωργίας με τη Ρωσία.

Το ρόλο του Γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι υποδύεται ο Κουβανο-αμερικανός ηθοποιός ¶ντι Γκαρσία.

Η ταινία, που θα αρχίσει να γυρίζεται αυτή την εβδομάδα, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα αποτελέσει προπαγανδιστικό εργαλείο της Γεωργίας, η οποία εξακολουθεί να προβάλει μία πολύ διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από τη Ρωσία.

Σκηνοθέτης είναι ο Ρένι Χάρλιν, που σκηνοθέτησε επίσης το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2». Πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ επί γεωργιανού εδάφους και διηγείται την ιστορία ενός δημοσιογράφου και ενός οπερατέρ που καλύπτουν τον πόλεμο του 2008.

Η γεωργιανή κυβέρνηση έχει επιτρέψει στους συντελεστές την πρόσβαση σε δημόσια και κυβερνητικά κτήρια, ωστόσο αρνείται ότι βοήθησε στη χρηματοδότηση της ταινίας.

«Η γεωργιανή κυβέρνηση βοηθάει μόνο με άδειες για γυρίσματα. Τα χρήματα δεν προέρχονται από τη γεωργιανή κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για προπαγανδιστική ταινία. Προσπαθούμε να είμαστε ισορροπημένοι και αντικειμενικοί», δήλωσε ο Παπούνα Νταβιτάια, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, που είναι επίσης βουλευτής προσκείμενος στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, και η Ρωσία φαίνεται διατεθειμένη να αντεπιτεθεί στον πόλεμο της κινηματογραφικής προπαγάνδας. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα σχεδιάζει να γυρίσει ταινία που θα παρουσιάζει τα γεγονότα από την πλευρά της Νότιας Οσσετίας.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή