Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός-Ορλεάν 94-72

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 21:11
UPD:21:49
A- A A+

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του α' ομίλου της Ευρωλίγκα, παρότι άργησε να πάρει «μπροστά», έφτασε με άνεση στο τελικό 94-72 έναντι της Ορλεάν, καταφέρνοντας ανά διαστήματα να συνδυάσει και την ουσία με το θέαμα. Σαν... παλιός ο Λίνας Κλέιζα (23π., 9ρ.), «ζεστός» κι ο Τζος Τσίλντρες (15π.), το «ψάχνει» ακόμα ο Βον Γουέιφερ (10π.).

Η αποψινή αναμέτρηση ήταν η πρώτη επίσημη για τον Ολυμπιακό (σ.σ. δύο έχει δώσει η Ορλεάν στο γαλλικό πρωτάθλημα) κι αυτό φάνηκε αρκετά στην πρώτη περίοδο. Σίγουρα, τα φιλικά προετοιμασίας βοήθησαν στο μοντάρισμα της ομάδος, αλλά ποτέ αυτά δεν είναι αρκετά για να δώσουν από αρχή ρυθμό, αυτοματισμούς και ενέργεια στο παιχνίδι.

Τα 7 λάθη στα πρώτα δέκα λεπτά το αποδεικνύουν περίτρανα, όπως και τα προβλήματα σε επίθεση κι άμυνα. Έτσι, η... άτεχνη γαλλική ομάδα, παρά και τα δικά της 8 λάθη, είχε πάντα την ευκαιρία να πλησιάσει στο σκορ.

Ο Τζος Τσίλντρες, που άρχισε και πάλι στο «2» έκανε στο 3' το 7-3, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στην πρώτη επίσημη εμφάνιση από τις αρχές του περασμένου Απριλίου να «γράφει» με τρίποντο στο 4'55'' το 10-5.

Λίγο αργότερα ο Μίλος Τεόντοσιτς, που μαζί με τον Λίνας Κλέιζα στο διάστημ αυτό ήταν οι πιο δραστήριοι από τους «ερυθρόλευκους» (σ.σ. 7π. και 6π. μέχρι το 10') με δύο βολές ανέβασε τη διαφορά στους 7 πόντους (14-7), αλλά με τη χαλαρότητα να... αιωρείται πάνω από το παρκέ του ΣΕΦ η Ορλεάν μείωσε στο 8' σε 16-12, πριν στο 10'10'' φτάσει δια χειρός Τζάστιν Ντόλεμαν σε απόσταση «αναπνοής» (18-17).

Η διαφορά, όμως, ανάμεσα στη δύο ομάδες, αν και όχι εμφανής στην αρχή, ήταν δεδομένη, οπότε ένα απλό πάτημα του «γκαζιού» ήταν αρκετό για να δημιουργήσει την απόσταση που χρειαζόταν. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τρίποντο έδωσε το «σύνθημα», ακολούθησε ένα συνολικό σερί 12-2, που «έκλεισε» με νέο τρίποντο από τον Πάτρικ Μπέβερλι στο 15' για το 30-19, και η συνέχεια ήταν απλή (44-30 στο ημίχ.)...

Στο δεύτερο μισό οι «ερυθρόλευκοι», με τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 10 πόντους, πέραν της ουσίας, αναζήτησαν και το θέαμα. Ο Βον Γουέιφερ το πάλεψε, αλλά τις περισσότερες φορες δεν του βγήκε, εν αντιθέσει με το ωραίο alley oop του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον Γιάννη Μπουρούση, την ώρα που ο Κλέιζα «συμβιβαζόταν» στα... απλά και με 17 πόντους βοηθούσε την ομάδα του να «πιάσει» από το 26' το +20 (54-34).

Όλο το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Παναγιώτη Γιαννάκη να δει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδος του και, παράλληλα, να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του να ξεπιαστούν και να μπουν ακόμη περισσότερο στο κλίμα. ¶παντες πήραν χρόνο συμμετοχής, ο Γουέιφερ πήγε... σερί σε όλη την τρίτη περίοδο μέχρι τα πρώτα 2'30'' της τέταρτης, ο Μπέβερλι πήρε τη «σκυτάλη» από τον συμπατριώτη του, κάπου στα μισά κάθισε στον πάγκο εν μέσω αποθέωσης ο Κλέιζα και... τέλος.

Tα δεκάλεπτα: 18-15, 44-30, 66-49, 94-72

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις