Κένυα: 16 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 08:48
A- A A+

Συνολικά 16 σορούς ανέσυρε ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε κοντά στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας για διάσωσης.

Το υπό κατασκευή κτίριο πέντε ορόφων στην πόλη Κιάμπου κατέρρευσε τη Δευτέρα, παγιδεύοντας δεκάδες εργάτες.

«Μετά από τρεις ημέρες επιχειρήσεων, η μικτή ομάδα διασωστών κατάφερε να διασώσει 16 ανθρώπους και να ανασύρει 16 σορούς», ανέφερε ανακοινωθέν της Κενυατικής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην ιστοθέση της στο Διαδίκτυο.

«Η Κενυατική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάνει κάθε προσπάθεια να εντοπίσει εννέα ανθρώπους τα ονόματα των οποίων [της] δόθηκαν από συγγενείς τους που τους θεωρούν αγνοούμενους μετά την κατάρρευση».

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι λίγο πριν καταρρεύσει το υπό ανέγερση κτίριο, εμφανίστηκε μια μεγάλη ρωγμή στην δομή του, που συνοδεύτηκε από ένα ισχυρό κρότο.

Δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση για τα αίτια της καταστροφής.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα στην Κένυα, όπου εργολάβοι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά, ή λιγότερα από όσα απαιτούνται, ή προχωρούν σε κακής ποιότητας εργασίας, εν μέσω της οικιστικής έκρηξης στην και γύρω από την πρωτεύουσα.

Μια πολυκατοικία έξι ορόφων κατέρρευσε στο κέντρο του Ναϊρόμπι το 2006, στοιχίζοντας τη ζωή 14 ανθρώπων και τραυματίζοντας πάνω από 100.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή