Εγκρίθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών για την πλήρωση κενών

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 11:10
UPD:19:45
A- A A+

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 2.400 ωρομισθίων εκπαιδευτικών (1.000.000 ώρες), προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία.

Οι θέσεις αυτές είναι συμπληρωματικές στις 9.000 θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν εγκριθεί ήδη για την κάλυψη των αναγκών στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή, στα Μειονοτικά Σχολεία και στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης.

Με την ίδια απόφαση είχε εγκριθεί και η απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτικών με τη χορήγηση 3.600.000 ωρών σε όλες τις βαθμίδες και κυρίως για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

«Η ενίσχυση και η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού είναι το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Α. Διαμαντοπούλου: Την επόμενη εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

Α. Διαμαντοπούλου: Την επόμενη εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

«Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε εντατικά, χαρτογραφώντας πλήρως τα κενά που υπάρχουν αλλά και τις περιπτώσεις με πλεονάζων προσωπικό, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολείων», πρόσθεσε.

«Επιπλέον, χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν, θα εφαρμόσουμε ένα νέο σύστημα για τις αποσπάσεις, με διαφανείς όρους και αντικειμενικά κριτήρια».

«Από αύριο Παρασκευή 23/10 παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη Δευτέρα 27/10 οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής. Την επόμενη εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή