ΣΥΝ: Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη νέων μέτρων

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 18:36
UPD:18:43
A- A A+

«Είναι, πλέον, φανερό πως η κυβέρνηση, χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας, αξιοποιώντας την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, προτίθεται να ακολουθήσει μια πολιτική παρεμφερή με εκείνη των προκατόχων της».

Τα παραπάνω τόνισε ο Π. Σκουρλέτης, μέλος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πριν τις εκλογές προφασιζόταν ότι δεν γνώριζε και τώρα κάνει πως ''ανακαλύπτει την Αμερική'', προετοιμάζοντας το έδαφος για τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία δήθεν θα εμφανιστούν ως αναπόφευκτα».

Εκτιμά δε πως «όσο στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, δεν υιοθετείται μια εντελώς νέα οικονομική πολιτική, με κύριο χαρακτηριστικό της την αναπτυξιακή διάσταση και με πρωταγωνιστικό το ρόλο του δημόσιου τομέα, τα

ελλείμματα θα αναπαράγονται και το τούνελ της λιτότητας για τους οικονομικά αδύνατους θα γίνεται ολοένα και μακρύτερο».

Σημειώνει μάλιστα πως αυξάνονται οι φωνές στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, που μιλούν για την αναγκαιότητα πρώτα να υπάρξει ανάπτυξη και μετά δημοσιονομική σταθερότητα.

«Εδώ, όμως, οι κυβερνώντες εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή