ΥΠΟΙΚ: Πλαστά παραστατικά €7,5 εκατ. στα ταμεία του Γ.Σ. Ηρακλή

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 19:31
A- A A+

Πλαστά παραστατικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 7,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε έξοδα του συλλόγου, αποκάλυψε οικονομικός έλεγχος στα ταμεία του Γ.Σ. Ηρακλή.

Αυτό προέκυψε από τακτικό έλεγχο επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών στα οικονομικά του συλλόγου για την περίοδο 2002 έως 2004.

Κατά την έρευνα των επιθεωρητών, εντοπίστηκαν 28 γραμμάτια είσπραξης που χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογητικά πληρωμών και εμφανίζουν ως αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και μία εταιρία, οι οποίοι συναλλάσσονταν με το σωματείο.

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών, το οποίο κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα παραπάνω γραμμάτια είσπραξης ήταν πλαστογραφημένα. Την πλαστότητα αυτών των παραστατικών επιβεβαίωσαν οι δύο τράπεζες που αναγράφονται στα καταχωρημένα στα βιβλία του σωματείου παραστατικά έγγραφα.

Εξάλλου, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ζητήθηκε η διενέργεια γραφολογικής εξέτασης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. από την οποία προέκυψε ότι 23 από τα 28 γραμμάτια είσπραξης υπεγράφησαν από συγκεκριμένο άτομο που φέρεται να συναλλάσσονταν με το Γ.Σ. Ηρακλή.

Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις