Ντ. Μπακογιάννη: Να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 20:15
A- A A+

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη των ιδεών και να κάνουμε τη ΝΔ πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία, τόνισε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας με νέους στο Ζάππειο.

Όπως ανέφερε, βασικό μέλημα είναι να ξεκαθαριστούν οι προτεραιότητες και οι κατευθύνσεις της πολιτικής του κόμματος τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως πρέπει να προταθούν πολιτικές σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα: Τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον και τις νέες απειλές εναντίον του, την αντιμετώπιση της φτώχειας, τη μετανάστευση, την επίλυση του ασφαλιστικού, τη σύνδεση της εργασίας με τις νέες τεχνολογίες, τα ζητήματα της Παιδείας και κοινωνίας της γνώσης.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό», κάτι που, όπως ανέφερε, επιτυγχάνεται υπηρετώντας αρχές και αξίες, τόνισε πως ο μεγαλύτερος σύμμαχος είναι οι αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας.

Πρέπει «να τονίσουμε ότι πολιτικά υπεύθυνος δεν είναι αυτός που κάνει πολιτική με δανεικά, αλλά αυτός που βάζει τάξη και νοικοκυριό στην οικονομία της χώρας. Ότι υπευθυνότητα δεν είναι να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, αλλά να έχεις το θάρρος να μιλήσεις για τα δυσάρεστα» συμπλήρωσε.

Τάχθηκε ακόμη κατά του «κάθε λαϊκιστή δημαγωγού που ακολουθεί πρακτικές χυδαίας πατριδοκαπηλίας». «Πατριωτισμός δεν σημαίνει φοβικότητα, δεν σημαίνει απομόνωση, πατριωτική πολιτική σήμερα είναι να δημιουργείς ισχυρή οικονομία, ισχυρή κοινωνία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε ακόμη στη δημόσια τάξη και την ασφάλεια επισημαίοντας πως είναι είναι κοινωνικά αγαθά, ενώ τόνισε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά και όποιος δεν τα σέβεται δεν μπορεί να είναι λειτουργός της σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη «να πούμε ξεκάθαρα ότι όσοι εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, παίζοντας ανεύθυνα πολιτικά παιχνίδια, υπονομεύουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων. Ότι η δύναμη των οργανωμένων μειοψηφιών και των αυταρχικών μεθόδων τους, δεν μπορεί να ακυρώνει τη βούληση και τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή