ΗΠΑ: Καταδίκη τριών ανδρών για τρομοκρατική συνωμοσία

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 20:49
A- A A+

Ποινές από οκτώ έως 20 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατική συνωμοσία κατά αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ επέβαλε το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οχάιο σε τρεις άνδρες, δύο Αμερικανούς και ένα νόμιμο κάτοικο των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Πρόκειται για τον 29χρονο Μοχάμαντ Ζακί Αμάουι, ο οποίος έχει ιορδανική και αμερικανική, και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη που συνοδεύεται με δικαστικό έλεγχό του εφ όρου ζωής και τον 46χρονο Μαρουάν Ελ-Χίντι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιορδανία και είναι πολιτογραφημένος στις ΗΠΑ, και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι τον Ιούνιο του 2008 για «συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία ατόμων εκτός ΗΠΑ» καθώς και για «παροχή πληροφοριών για εκρηκτικά».

Ο τρίτος άνδρας είναι ο 28χρονος Λιβανέζος Ουασίμ Μαζλούμ, νόμιμος κάτοικος των ΗΠΑ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 100 μήνες κράτησης και θα υπόκειται επίσης σε δικαστικό έλεγχο εφ όρου ζωής.

«Οι καταδίκες αυτές είναι αποτέλεσμα των πρώτων δικών που γίνονται στις ΗΠΑ κατά ενός δικτύου τρομοκρατών made in USA», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή