Europa League: Μπάτε Μπορίσοφ - ΑΕΚ 2-1

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 21:49
UPD:23/10/2009 13:06
A- A A+

Με αναπάντεχο αντίπαλο εκτός από την ΜΠΑΤΕ τον διαιτητή Ζάμπο, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Μινσκ. Το σκορ άνοιξε στο 31' ο Μπλάνκο, για να ισοφαρίσει ο Παβλόφ στο 51' και τελικά ο Αλουμόνα στο 85' να δώσει τη νίκη στους Λευκορώσους. Με 9 τελείωσε το ματς η Ένωση.

Με τη θερμοκρασία στους 5 βαθμούς και τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει... χωράφι, η ΑΕΚ δε φάνηκε να πατά καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η ΜΠΑΤΕ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έγινε απειλητική για την εστία του Σάχα.

Η πίεση των Λευκορώσων έγινε πολύ εντονότερη στο διάστημα 20'-30', με την Ένωση να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μοιάζει ανήμπορη να κυκλοφορήσει την μπάλα στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Η φάση που έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα έλαβε χώρα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Νέμεθ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, ο Σοσνόφσκι τον τράβηξε από την φανέλα ρίχνοντας τον κάτω, με τον διαιτητή να δείχνει χωρίς χρονοτριβή τη βούλα του πέναλτι. Ο Μπλάνκο ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, βάζοντας την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η ψυχολογία των παικτών του Μπάγεβιτς ήταν εμφανώς ανεβασμένη χάρη στο γκολ, με τον Ενσαλίβα να δημιουργεί δυο φορές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Βερένκο, αλλά τον Νέμεθ να μοιάζει ανήμπορος να τελειώσει επιτυχημένα τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Στην επανάληψη τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευνοϊκά ξεκίνησαν για την ΑΕΚ. Στο 51' ο Σάχα απέκρουσε ασταθώς τη βολίδα του Λικχτάροβιτς, ο Παβλόφ πήρε το ριμπάουντ και με σουτ του από πλάγια θέση έφερε το ματς στα ίσια. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα ο Μαϊστόροβιτς είδε μια αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ζάμπο, με συνέπεια να πάρει πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Όπως είναι ευνόητο, από εκεί και πέρα το παιχνίδι παίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά μπροστά στην εστία του Σάχα. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς αμύνθηκαν αποτελεσματικά με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα, όμως πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αλουμόνα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Σάχα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, την παράσταση έκλεψε ο Ούγγρος διαιτητής Ζολτ Ζάμπο. Αφού πρώτα σταμάτησε το παιχνίδι όταν οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους μετά το δεύτερο γκολ, στη συνέχεια έδωσε δύο κίτρινες κάρτες στον ¶ρτσε και άφησε το «Δικέφαλο» με 9 παίκτες, ενώ για... κερασάκι στην τούρτα άφησε μόνο δύο λεπτά καθυστερήσεις και έδειξε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Μετά από αυτή την ήττα και τη νίκη της Μπενφίκα επί της Έβερτον, πλέον η ΑΕΚ χρειάζεται μόνο τρίποντο στο ματς με την ΜΠΑΤΕ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα ήττα των Πορτογάλων στο Γκούντισον Παρκ, για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερένκο, Σοσνόφσκι, Σιτόφ, Λικχτάροβιτς (66' Γκοάριαν), Γιούρεβιτς, Παβλόφ (55' Σκάβις), Μπορτνάτσοφ (85' Αλουμόνα), Βολότκο, Κρίβετς, Νεκχάιτσικ, Ροντιόνοφ

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, ¶ρτσε, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Νέμεθ (83' Λεονάρντο), Μπλάνκο (59' Μάκος)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις