Ονδούρα: Τελεσίγραφο Σελάγια στον Μιτσελέτι

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 08:50
A- A A+

Να διακόψει τον διάλογο με τον ντε φάκτο πρόεδρο της Ονδούρας, Ρομπέρτο Μιτσελέτι, απείλησε σήμερα ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, εάν αυτός δεν αποδεχτεί την αποκατάστασή του στην εξουσία πριν τις 9 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Βίκτορ Μέζα, ένας από τους διαπραγματευτές του Σελάγια.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης απέρριψαν κατηγορηματικά το τελεσίγραφο και ανακοίνωσαν πως θα δώσουν την απάντησή τους στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Μέζα τόνισε πως ζήτησε από την κυβερνητική αντιπροσωπεία να αποδεχτεί την προτροπή του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για επιστροφή του Σελάγια στην εξουσία.

«Αν τα μεσάνυχτα (09:00 ώρα Ελλάδας) δεν λάβουμε απάντηση από την αντιπροσωπεία του Μιτσελέτι, ο διάλογος θα τερματιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε στο καθεστώς που προέκυψε από το πραξικόπημα να χρησιμοποιήσει τον διάλογο ως μέσο για να καθυστερήσει τις λύσεις, για να αναβάλει την διευθέτηση της κρίσης και για να κερδίσει χρόνο. Ο χρόνος που κερδίζει η δικτατορία είναι χρόνος κλεμμένος από την δημοκρατία της Ονδούρας», κατέληξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή