«Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν άσυλα»

Δηλώσεις Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 11:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Δεν μου αρέσει να κόβω κεφάλια» επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος στην απομάκρυνση του κ. Τσιατούρα από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «ήρθα στο υπουργείο μετά από έξι χρόνια και είμαι αιφνιδιασμένος και φοβισμένος, κοιτάω γύρω – γύρω για να δω τι συμβαίνει».

«Hρθα στο υπουργείο μετά από έξι χρόνια και είμαι αιφνιδιασμένος και φοβισμένος, κοιτάω γύρω – γύρω για να δω τι συμβαίνει», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, κάλεσε τους αξιωματικούς και τους ζήτησε η αστυνομία να περιορίσει τα λάθη, «να μην κάνουν γκάφες» και συνέχισε: «Δυστυχώς αυτή η λογική δεν υπάρχει. Έχει χαλάσει η Αστυνομία, και το λεω με πόνο ψυχής». Ο κ. Χρυσοχοϊδης, επανέλαβε ότι η αστυνομία είχε εμποτιστεί από μία λογική αδράνειας, γι αυτό και όπως είπε τον περασμένο Δεκέμβριο «ένας τρελός αστυνομικός, σκότωσε ένα αθώο παιδί».

«Εδωσα εντολή» σημείωσε ο υπουργός, να μην υπάρξουν ξανά ζημιές στην Αθήνα. «Μπήκαμε στα Εξάρχεια, ζητώντας να μην δώσουμε καμία αφορμή. (...) Υπάρχει μία ιδεολοψία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει γιατί αστυνομεύονται τα Εξάρχεια. Να μας πουν που θέλουν να αστυνομεύουμε. Στα πλατεία Βάθης μπορούμε;»

Αναφορικά με το περιστατικό της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Χρυσοχοίδης επεσήμανε ότι ήταν λάθος της αστυνομίας, να κάνει έλεγχο σε χώρο που πραγματοποιούνταν μία εκδήλωση, παρουσία αρχηγού πολιτικού κόμματος και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν σκέφτονται, σημαίνει ότι δεν εργάζονται καλά. (...) Θέλω να ξεκινήσουμε μία νέα ηγεσία με ανθρώπους που έχουν όρεξη, διάθεση. (...) Θέλουμε ευνομία παντού, η ανομία θα παταχθεί».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύθηκε ότι δεν θα φύγει η Αστυνομία από τα Εξάρχεια, έως ότου και ο τελευταίος αντιληφθεί ότι η περιοχή θα σταματήσει να είναι ορμητήριο για ταραξίες και χούλιγκαν. Επανέλαβε δε, πως οι φυλακές καθοδηγούν και κινούν με μαύρο χρήμα όλο το έγκλημα, κινούν βανδάλους, χούλιγκαν, τρομοκρατία, για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν άσυλα»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή