Γ. Πεταλωτής: Θα είμαστε κάθετοι στην αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 15:19
UPD:20:50

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η τήρηση του Συντάγματος και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο πορευόμαστε για να έχουμε ξανά μια ασφαλή χώρα».

A- A A+

«Θα είμαστε κάθετοι στην αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας των αστυνομικών δυνάμεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά το επεισόδιο στα Εξάρχεια ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Γι' αυτό άλλωστε ανακοινώσαμε αλλαγή της πειθαρχικής διαδικασίας στην ΕΛΑΣ και άλλα μέτρα που θα διασφαλίζουν τον έλεγχο της αυθαιρεσίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η τήρηση του Συντάγματος και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο πορευόμαστε για να έχουμε ξανά μια ασφαλή χώρα».

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Λευτέρης Οικονόμου θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντος αρχηγού της ΕΛΑΣ Β. Τσιατούρα, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι γνωστός ο τρόπος που επιλέγεται η ηγεσία της ΕΛΑΣ, μέσα από όργανα, όπως είναι το ΚΥΣΕΑ, το οποίο, όπως είπε, θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή