Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πολωνό ομόλογό του

«Ναι» υπό όρους στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 15:25
UPD:15:27

A- A A+

Την κοινή θέση Ελλάδας και Πολωνίας υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση της ανταπόκρισής της στις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο κ. Τουσκ υπογράμμισε ότι η Πολωνία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των κρατών των δυτικών Βαλκανίων να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμπλήρωσε όμως πως «θα καλωσορίσουμε τα νέα μέλη όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις».

Ντόναλντ Τουσκ: Κάποιες φορές στεναχωριέμαι που δεν είμαι Ελληνας

Ντόναλντ Τουσκ: Κάποιες φορές στεναχωριέμαι που δεν είμαι Ελληνας

Ο κ. Τουσκ δήλωσε λάτρης της ελληνικής ιστορίας και είπε χαρακτηριστικά ότι στεναχωριέται καμία φορά που δεν είναι Ελληνας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανατολική εταιρική σχέση και οι πρωτοβουλίες για την ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά με την πρωτοβουλία για την ενέργεια στη Μεσόγειο, ενώ κάλεσε τους Ελληνες επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στην Πολωνία.

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του εξέφρασε μεγάλη χαρά για την επίσκεψη του κ. Τουσκ και τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οπως ανέφερε αποδέχθηκε την πρόταση του Πολωνού ομολόγου του να επισκεφθεί τη Βαρσοβία, όπου θα συνοδεύεται από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών, που αναμένεται να ιδρύσουν ελληνο-πολωνικό οικονομικό επιμελητήριο.

Γ. Παπανδρέου: Ελληνο-πολωνικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας

Γ. Παπανδρέου: Ελληνο-πολωνικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας

Υπογράμμισε τέλος το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών για συνεργασία στα θέματα αγωγών, ασφάλειας και αυτονομίας του ενεργειακού εφοδιασμού.

Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα επιτυχούς κατάληξης της προσεχούς διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον, τονίζοντας την παγκόσμια σημασία της προστασίας από τις κλιματικές αλλαγές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή