Γ. Πεταλωτής: Η ΝΔ ευθύνεται για το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 15:37
A- A A+

«Yπάρχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας για το οποίο ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από το διεθνή οίκο Fitch.

O κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτού του ελλείμματος».

O κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτού του ελλείμματος».

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει «ένα πεδίο σοβαρότητας και αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό, σε όλα τα επίπεδα». «Με αυτόν τον γνώμονα πορευόμαστε, γνωρίζοντας τις αντικειμενικές και τις τεχνικές δυσκολίες ακόμη και ενός νέου δανεισμού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε και σε πόσες δόσεις θα δοθεί το επίδομα των 1.300 ευρώ στις οικογένειες με 13.000 ευρώ εισόδημα, όπως φέρεται να ειπώθηκε κατά το χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι δεν προέκυψε κάτι τέτοιο στο συνεδρίαση.

Εκείνο που επαναβεβαιώθηκε, όπως σημείωσε, είναι ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η άμεση κατάθεση νομοσχεδίου σχετικά με το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για την ανακούφιση του απλού πολίτη.

«Οι διάφορες παράμετροι θα ανακοινωθούν όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή