ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω νέας γρίπης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Ομπάμα
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 19:29
UPD:19:43
A- A A+

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, λόγω της σφοδρότητας της νέας γρίπης, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.

Με την απόφαση αυτή ενισχύονται οι δυνατότητες των κέντρων αντιμετώπισης της νόσου και τους επιτρέπεται να αναλαμβάνουν επείγουσες επιχειρήσεις, χωρίς να χρειάζεται να συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς νόμους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το βράδυ της Παρασκευής σχετική διακήρυξη ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη «σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία αντιμετώπισης της νόσου από τις υγειονομικές αρχές».

Τα Αμερικανικά κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει κρούσματα της νόσου σε 46 από τις 50 πολιτείες της χώρας.

Ο ιός H1N1 έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1,000 Αμερικανών, ενώ περισσότερα από 20.000 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, από τη στιγμή που προέκυψε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή