Χάγη: Διεκόπη μέχρι αύριο η δίκη Κάρατζιτς

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 10:37
UPD:10:48

A- A A+

Μέχρι αύριο διεκόπη, λίγο μετά την έναρξή της, η δίκη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, απουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος μποϊκοτάρει τη διαδικασία.

«Διαπιστώνω ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι παρών. Παρατηρώ επίσης ότι, καθώς έχει επιλέξει να υπερασπισθεί μόνος του τον εαυτό του στις μέχρι στιγμής διαδικασίες, κανείς συνήγορος δεν είναι παρών για να τον εκπροσωπήσει», δήλωσε ο νοτιοκορεάτης δικαστής Ο-Γκον Κουόν.

Ο Ράντοβαν Κάρατζις, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του εαυτού του, ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι «δεν είναι έτοιμος» και ότι κατά συνέπεια θα μποϊκοτάρει την έναρξη της δίκης του, που αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια. Τον Σεπτέμβριο είχε ζητήσει δέκα ακόμη μήνες για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, 64 ετών, κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον ρόλο του κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Συνελήφθη τον Ιούλιο 2008 στο Βελιγράδι, έπειτα από 13 χρόνια στην παρανομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή