Κήρυξη των καμένων ως αναδασωτέων ζητά το ΚΚΕ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 18:44
A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τις καμένες εκτάσεις της βορειοανατολικής Αττικής διατύπωσε και το ΚΚΕ.

«Εκείνο που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση και δεν το κάνει, είναι η πράξη κήρυξης των καμένων περιοχών ως αναδασωτέων, ταυτόχρονα με την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έτσι η αναδάσωση θα συμπεριλάμβανε όλα τα καμένα δάση, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικράτησε στη συνέχεια» σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Προσθέτει πως η αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών που προβλέπει το σχέδιο νόμου, δεν διασφαλίζει την άμεση και συνολική αναδάσωση όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει την ανάγκη έντασης της λαϊκής πάλης για τη συγκρότηση Ενιαίου Κρατικού Φορέα Δασικής Διαχείρισης και Προστασίας «που θα αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων (π.χ. δασικούς χάρτες, ανασυγκρότηση δασικών υπηρεσιών, διάνοιξη δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών) με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή