Ο Γ. Πεταλωτής για τη στάση της Αριστεράς έναντι της κυβέρνησης

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 18:58

«Εκείνο που μας ξενίζει είναι να υπάρχει ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα κόμματα της Αριστεράς, προτού προλάβουν ακόμα να δουν τί εξειδικευμένες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, σε συγκεκριμένους τομείς, για τους οποίους ενδιαφέρεται και η Αριστερά», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

«Οι απόψεις της Αριστεράς μας ενδιαφέρουν. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς λάβαμε την εντολή να κυβερνήσουμε και εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική, επιδιώκοντας και ευρείες συνεργασίες και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

«Είναι θέμα και των υπόλοιπων κομμάτων να προσδιορίζουν τη στάση τους απέναντι στις πολιτικές μας», υπογράμμισε.

«Εκείνο που μας ξενίζει είναι να υπάρχει ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα κόμματα της Αριστεράς, προτού προλάβουν ακόμα να δουν τί εξειδικευμένες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, σε συγκεκριμένους τομείς, για τους οποίους ενδιαφέρεται και η Αριστερά», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στο ΚΚΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι «το κόμμα έχει ένα απεργιακό μέτωπο πολύ ευρύτερο ίσως απ’ ό,τι θα δικαιολογούνταν».

Πρόσθεσε δε ότι αναφέρεται και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «που αντιπολιτεύεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Τόνισε τέλος ότι ακόμα κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, το ΚΚΕ ξεκινούσε τον αντιπολιτευτικό του λόγο πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και μετά στη ΝΔ.

«Αυτό που ενοχλεί σήμερα την κυβέρνηση είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική της και το κύμα της επίθεσης που ετοιμάζει κατά των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το KKE.

Τονίζει μάλιστα ότι «γι’ αυτό κι ο ΣΕΒ έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις προγραμματικές της δηλώσεις. Ενοχλεί ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και το πολιτικό προσωπικό της, δηλαδή τα αστικά κόμματα, και δεν λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη στο αστικό πολιτικό σύστημα».

«Αυτό ενοχλούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και χθες, αφού το ΚΚΕ με τις θέσεις και τη δράση του αντιπάλευε ουσιαστικά την πολιτική της ΝΔ, γεγονός που εξέθετε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αποκάλυπτε τη συναίνεσή της στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής», προσθέτει.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «απέναντι στην κυβέρνηση έχει επιλέξει να ασκεί μια αριστερή προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση, με παράλληλη κινηματική δράση και παρουσία».

Ζητά δε από τον κ. Πεταλωτή να εξηγήσει «εάν ο κ. Πάγκαλος, ως Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχει αναλάβει το καθήκον της διαστρέβλωσης και της κατασυκοφάντησης των θέσεων της Αριστεράς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή