Προτροπή Τάντιτς-Γκιουλ για τουρκικές επενδύσεις στη Σερβία

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 21:40
A- A A+

Να κάνουν επενδύσεις στη Σερβία προέτρεψαν τους Τούρκος επιχειρηματίες ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς και ο Τούρκος ομόλογός του Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε οικονομικό φόρουμ που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης Γκιουλ.

Ο κ. Τάντιτς κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην κατασκευή του οδικού ¶ξονα 10 αλλά και στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Βελιγράδι με τις ακτές του Μαυροβουνίου και θα διέρχεται από το Σαντζάκ.

Ο κ. Γκιουλ τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία Σερβίας-Τουρκίας είναι ιστορικής σημασίας και εξέφρασε την ελπίδα να ενταχθεί σύντομα η Σερβία στην ΕΕ. Πρόσθεσε πως στη Σερβία συντελούνται οικονομικές μεταρρυθμίσεις και πως οι επιχειρηματίες πρέπει να κατανοήσουν ότι το μέλλον στη βαλκανική χώρα θα είναι ακόμη πιο ευοίωνο.

Τέλος ο κ. Γκιουλ είπε ότι οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που υπέγραψαν Σερβία και Τουρκία θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Τάντιτς χαιρέτισε την απόφαση της Τουρκίας να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και εξέφρασε την ελπίδα η Σερβία να συμμετέχει στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή