Αυστηρό μήνυμα Κ. Παπούλια στα Σκόπια

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 20:30
UPD:28/10/2009 10:05
A- A A+

Μήνυμα στην ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνησή του στο Γ' Σώμα Στρατού με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, αφού επισήμανε πως η Ελλάδα ηγείται της προσπάθειας για την προσαρμογή και ένταξη όλων των γειτονικών κρατών στις ευρωατλαντικές αξίες και δομές, απευθύνθηκε στα Σκόπια: «Είναι προς το συμφέρον όλων των γειτόνων μας η εγκατάλειψη αναχρονιστικών αντιλήψεων, αλυτρωτικών θέσεων και εθνικιστικών εμμονών» σημείωσε και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για λύση στο θέμα με το όνομα.

Και συνεχίζοντας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία της γειτονικής χώρας: «Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. ¶λλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας μην αυταπατώνται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση. Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει».

Απεθυνόμενος στο Γ' Σώμα Στρατού, σημείωσε πως εκτιμά βαθύτατα, «όπως και όλοι οι Έλληνες, τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 καθώς και στον ηρωικό αντιναζιστικό αγώνα στα οχυρά του Ρούπελ, Ιστήμπεη, Περιθώρι, οροσειρά Μπέλλες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή