«Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες»

Ομόθυμη καταδίκη
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 13:47
UPD:20:10
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Τυφλό χτύπημα με στόχο όλη την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής με δύο σοβαρά τραυματισμένους αστυνομικούς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε πρωτοφανές το περιστατικό και υποστήριξε πως επρόκειτο για προγραμματισμένη επίθεση, αποσυνδέοντάς τη από τη προχθεσινή επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα».

Όπως ανέφερε, οι τρομοκράτες είχαν κλέψει τις δύο μοτοσικλέτες πριν την επικήρυξη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «η οργανωμένη πολιτεία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» προαναγγέλλοντας νέο σχέδιο αντιτρομοκρατικής και αντιεγκληματικής πολιτικής. Σημείωσε πάντως πως τα αστυνομικά τμήματα δεν θα μετατραπούν σε φρούρια.

Επισημαίνοντας πως αποστολή του υπουργείου είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας «που έχει ισοπεδωθεί» συμπλήρωσε: «Δεν αποδεχόμαστε τις έννοιες της όξυνσης ούτε και θα υιοθετήσουμε ποτέ τη στάση της αδράνειας απέναντι στο καθήκον μας».

Διαβεβαίωσε επίσης πως «οι θρασύδειλοι δολοφονοι θα συλληφθούν και θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη».

Aπό τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Κάθε τρομοκρατική εκδήλωση, κάθε εκδήλωση οργανωμένης βίας, αντιμετωπίζεται όπως προβλέπουν οι νόμοι, με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Δεν αρκεί όμως να λειτουργούν οι κρατικοί μηχανισμοί, που πρέπει να λειτουργούν άψογα και αποτελεσματικά. Πρέπει να υπάρξει και αντίδραση της κοινωνίας και είμαι βέβαιος ότι εκφράζω με την δήλωσή μου αυτή όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. Δεν θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί στη χώρα μας».

ΝΔ: Η τρομοκρατία έδειξε το πιο απάνθρωπο προσωπό της

Αναφορά στην επίθεση κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του για την 28 Οκτωβρίου. Υπηρετούμε την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων σε όλα τα μέτωπα, αναφέρει, επισημαίνοντας μεταξύ αυτών «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που έδειξε χθες το πιο απάνθρωπο και αποκρουστικό πρόσωπό της».

ΚΚΕ: Προβοκατόρικη ενέργεια

Και το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια «που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

«Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα» σημείωσε και ευχήθηκε πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

ΛΑΟΣ: Να νικήσουμε την τρομοκρατία

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πριν 69 χρόνια ο ελληνικός λαός σύσσωμος είπε το όχι απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Σήμερα πρέπει να πούμε σύσσωμα πάλι όχι στον εχθρό που είναι εντός των πυλών. Πρέπει να νικήσουμε την τρομοκρατία. Πρέπει να νικήσουμε αυτό που βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. Πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

ΣΥΝ: Αποπροσανατολιστικές ενέργειες

«Αυτονόητη και δεδομένη» χαρακτήριζει ο ΣΥΝ την καταδίκη από μέρους του της «τρομοκρατικής και δολοφονικής επίθεσης» εκφράζοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματισμένων αστυνομικών.

Προσθέτει πως «τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή