Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος η διεύρυνση και προς τα Δεξιά και προς το Κέντρο

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 16:44
A- A A+

Τη διεύρυνση της ΝΔ και προς τα Δεξιά και προς το Κέντρο έθεσε ως στόχο η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, συνομιλώντας με Νεοδημοκράτες στην Πέλλα και τη Χαλκιδική.

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία και προς τα Δεξιά και προς το Κέντρο. Να στείλω ένα μήνυμα πανστρατιάς. Να τους καλέσω όλους. Εκείνους που απογοητεύθηκαν, εκείνους που θύμωσαν, εκείνους που επέλεξαν να ψηφίσουν άλλο κόμμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας επισήμανε πως για να επιτευχθεί αυτό «πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «χρειάζεται να κάνουμε ένα καταστατικό στο οποίο ο ρόλος όλων να είναι κατοχυρωμένος, να μην υπάρχει η αρχή του ενός, να μην υπάρχει μόνο μια ομάδα που θα δίνει το τόνο και θα παίρνει τις αποφάσεις».

Αναφερόμενη στην προσωπική της διαδρομή στην παράταξη σημείωσε: «Το κόμμα μας το ξέρω καλά. Το υπηρέτησα σε καλές και κακές στιγμές. Σε νίκες και ήττες, σε στιγμές που ήμασταν πολλοί και σε άλλες που ήμασταν λιγότεροι. Αυτή η παράταξη έχει ψυχή».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: «Τα πρώτα βήματα δείχνουν ότι δεν έχουν σχεδιασμό στρατηγική και στόχο. Η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει τις μάχες της στη Βουλή και την κοινωνία για να προστατέψει τους πολίτες και ταυτόχρονα να ετοιμάσει τη νέα κυβερνητική της πρόταση».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη επέμεινε στην πρόταση του να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και εκείνοι που πρόσκεινται ιδεολογικά στις αξίες της παράταξης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα διαίρεσης: «Δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας διαιρέσει» σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή