Πακιστάν: 105 οι νεκροί στη Πεσαβάρ - Στη Λαχόρη η Χ. Κλίντον

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 09:36
REUTERS /K.PARVEZ

A- A A+

Στους 105 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Συνολικά 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων οι 71 έχουν αναγνωριστεί. Δεκατρία θύματα ήταν παιδιά και 27 ήταν γυναίκες», δήλωσε γιατρός του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, Lady Reading, ενώ το νέο απολογισμό επιβεβαίωσε στέλεχος των διωκτικών αρχών στην Πεσάβαρ.

Την ίδια ώρα στη Λαχόρη έφθασε σήμερα -δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στο Πακιστάν- η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η κ. Κλίντον θα επισκεφτεί πολλά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Λαχόρης και θα συναντηθεί με αξιωματούχους της περιοχής Πουντζάμπ. Επίσης θα συμμετέχει σε δυο συναντήσεις με φοιτητές και επιχειρηματίες, πριν επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ.

«Δεν βρίσκομαι εδώ μόνο για την επίσημη διπλωματία, αλλά και για να απαντήσω στις ερωτήσεις του πακιστανικού λαού», τόνισε η κ. Κλίντον και πρόσθεσε πως εύχεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Κλίντον ανακοίνωσε χθες την παροχή βοήθειας ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας. Επίσης οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί βοήθεια 125 εκατομμυρίων δολαρίων για την βελτίωση του δικτύου ηλεκτροδότησης του Πακιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή