Κλίντον: Οι τρομοκράτες στο Πακιστάν πρέπει να ηττηθούν

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 14:38
REUTERS

A- A A+

Την επιχείρηση των πακιστανικών δυνάμεων εναντίον των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα εξήρε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως πρόκειται «για μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί».

Στην ομιλία της στο πανεπιστήμιο της Λαχόρης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην ασιατική χώρα, η Κλίντον ανέφερε ότι οι αντάρτες «αργά και ύπουλα» κερδίζουν τον έλεγχο εδαφών.

«Οι τρομοκράτες είναι μία μικρή αλλά θανατηφόρα ομάδα που πρέπει να ηττηθεί» υπογράμμισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και η πακιστανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία την μάστιγα της τρομοκρατίας.

Χθες, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Πεσαβάρ σκοτώθηκαν 111 και τραυματίστηκαν πάνω από 200 άνθρωποι. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε προς το παρόν την ευθύνη, αλλά οι υποψίες στρέφονται στους Ταλιμπάν που βρίσκονται στην περιοχή όπου διαμένουν φυλές στο Νότιο Ουαζιριστάν.

REUTERS

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν ακόμη 11 Ταλιμπάν στη τελευταία επιχείρηση στην περιοχή και πλησιάζουν στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Κανιγκουράμ. Κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης στις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, συνολικά στις επιχειρήσεις των περίπου 30.000 Πακιστανών στρατιωτών στο Νότιο Ουαζιριστάν έχουν μέχρι σήμερα σκοτωθεί 275 αντάρτες και 32 στρατιώτες, αλλά ο απολογισμός αυτός δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές αφού οι αρχές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη περιοχή σε δημοσιογράφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή