Βολές ΚΚΕ κατά ΠΑΣΟΚ για stage - ενοικιαζόμενους εργαζόμενους

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 16:30
UPD:19:33
A- A A+

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε ό,τι αφορά τα stage αλλά και τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους άσκησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με συμβασιούχους της Ολυμπιακής.

Αναφερόμενη στα stage, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «η ανεργία δεν απαντιέται με αυτό το ψεύτικο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θέλει την αξιοκρατία. Όταν οι θέσεις εργασίας που καθορίζει η κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες από τους χιλιάδες ανέργους, δεν μπορεί να μιλάει για αξιοκρατία».

Α. Παπαρήγα: H σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης

Α. Παπαρήγα: H σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης

«Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την αξιοκρατία, θέλει να βοηθήσει να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και να γίνει πολύ ευρύτερος και μονιμότερος. Εμείς ζητάμε μόνιμη δουλειά για όλους», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «οι αποφάσεις της Κοινότητας είναι πολύ σαφείς. Καταργούν κάθε περιορισμό, ακόμα και ισχνό, που υπήρχε στα ζητήματα των μορφών της εργασιακής απασχόλησης, των σύγχρονων μορφών ομηρίας, είτε με τη μορφή STAGE, είτε ενοικίασης κλπ».

Όπως σημείωσε, αυτό «σημαίνει ότι όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα βάλει τάξη, εννοεί ότι θα προχωρήσει στην επέκταση και στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και αυτό το λέει ''τάξη''. Θα βάλει μερικά ψίχουλα, ενδεχομένως, παραπάνω και αυτό το λέει ''τάξη''».

Για τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής, τέλος, υπογράμμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης, που εξαίρεσε 800 ανθρώπους που δούλευαν για πολλά χρόνια στην ''Ολυμπιακή'' ως συμβασιούχοι, όπως και τους εργαζόμενους του ''Γαλιλαίου'', και τους άφησε έξω από τις ρυθμίσεις που έγιναν για το υπόλοιπο προσωπικό με την πώληση της ''Ολυμπιακής''».

«Διεκδικούμε ίση μεταχείριση, δηλαδή πρέπει να βρουν και αυτοί κανονική δουλειά και να έχουν όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στη διαδικασία της πώλησης της ''Ολυμπιακής'' στη MIG», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή