Γ. Παπανδρέου: Προτεραιότητα ο πολίτης

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 17:34
UPD:17:57
A- A A+

«Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη της συνοχής, με πρώτη προτεραιότητα τον πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές «στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο».

Γ. Παπανδρέου: Η Ευρώπη της συνοχής προτεραιότητα των Σοσιαλιστών

Γ. Παπανδρέου: Η Ευρώπη της συνοχής προτεραιότητα των Σοσιαλιστών

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Πράσινη Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή και ενόψει των μεγάλων αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη, να δημιουργηθεί ένας μοχλός και μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουν οι σοσιαλιστές να πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Σκοπός της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ήταν ο συντονισμός για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή