Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος μια αναγεννημένη, ισχυρή, πρωτοπόρα ΝΔ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 19:06
A- A A+

«Στόχος μου είναι μια αναγεννημένη, ισχυρή, πρωτοπόρα Νέα Δημοκρατία. Ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό κόμμα, ικανό να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πλατιά πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια διαλόγου με ψηφοφόρους της ΝΔ στην Ηλιούπολη.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως πρέπει να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση, σημειώνοντας ότι το «αποτέλεσμα μπορεί να είναι βαρύ, είναι όμως αναστρέψιμο».

«Αυτό είναι το μήνυμα που σας φέρνω. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να σηκωθούμε ξανά ψηλά. Να κάνουμε και πάλι, γρήγορα, την παράταξή μας, ισχυρή, πλειοψηφική δύναμη στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ότι «δεν θα είναι μια εύκολη διαδρομή. Χρειάζεται οργάνωση, ομοψυχία, συντονισμός, αγωνιστικότητα. Είναι όμως μια διαδρομή που πρέπει να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη. Μια διαδρομή που πρέπει να τη διανύσουμε όλοι μαζί».

Επανέλαβε δε ότι δεν ζητά «λευκή επιταγή». «Δεν θέλω από εσάς μια άκριτη, απλή υποστήριξη. Ό,τι λέω και κάνω σήμερα, δεν έχει ημερομηνία λήξης την ημέρα της εκλογής. Ζητώ την έγκρισή σας για συγκεκριμένες, ξεκάθαρες δεσμεύσεις που έχω αναλάβει για το κόμμα και την πορεία του προς το αύριο. Ζητώ την ενεργό συμβολή σας σε αυτή την πορεία», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές της, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «οφείλουμε να ασκήσουμε άμεσα αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Ο λαός μάς ανέθεσε έναν σημαντικό θεσμικό ρόλο: αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χρειάζεται να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στην εντολή του».

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Τα γνωστά τους κόλπα με το «φούσκωμα» του ελλείμματος, η ανευθυνότητα που έδειξαν στο ζήτημα του λιμανιού του Πειραιά και το πλήγμα που υπέστη η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας, ο ρεβανσισμός και η αναλγησία που δείχνουν σε ζητήματα όπως αυτό των stage», ανέφερε.

«Με ανοιχτά χαρτιά και καθαρές κουβέντες ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ τη συμμετοχή σας για να οικοδομήσουμε μαζί τη Νέα Δημοκρατία που ονειρευόμαστε. Μια παράταξη ανοιχτή και δημοκρατική. Μαζική και πρωτοπόρα», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή