Δυσαρέσκεια ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Φ. Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 11:25

A- A A+

Την έντονη δυσαρέσκεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) προκάλεσε η ενέργεια της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας να επιτρέψει στη Φανή Χαλκιά να συμμετάσχει στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ.

Η τιμωρημένη για χρήση απαγορευμένων ουσιών αθλήτρια έτρεξε προχθές στη διαδρομή προς την Ακρόπολη, εικόνα που προκάλεσε την αγανάκτηση της ΔΟΕ και καυστικά σχόλια από μερίδα του ξένου Τύπου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς αρκέστηκε να παραδεχθεί το λάθος της Επιτροπής.

«Η ΕΟΛ αναφορικά με τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε λάθος που αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να τη συμπεριλάβει στη λαμπαδηδρομία», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζαννιάς και πρόσθεσε:

«Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που τελούν υπό τιμωρία να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε καμία αθλητική δραστηριότητα και εκδήλωση».

Η εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Εμμανουέλ Μορό, ήταν πάντως σαφής: «Ήταν ασυγχώρητο λάθος και απρεπές να επιτραπεί στη Χαλκιά να τρέξει και σαφώς θα έχουμε επικοινωνία με την ΕΟΕ γι αυτό το συμβάν. Δεν μπορεί να επιλέγεται ένας αθλητής ή μια αθλήτρια που έχει βρεθεί ντοπέ και είναι αποκλεισμένη και πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα από 45.000 χλμ θα διανύσει η Φλόγα

Πρωθιέρεια στη σεμνή τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας ήταν η Μαρία Ναυπλιώτου και τελευταία λαμπαδηδρόμος η Νίκη Γεωργιάδου, πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Τη Φλόγα παρέλαβε από τα χέρια του προέδρου της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλου, ο διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ Τζόν Φέρλονγκ (John Furlong).

Η Φλόγα αναμένεται να φθάσει στη Βικτόρια την Παρασκευή και μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα διανύσει περισσότερα από 45.000 χλμ σε αέρα, στεριά και θάλασσα, ενώ θα περάσει από τα χέρια 12.000 λαμπαδηδρόμων και θα επισκεφθεί 1.000 κοινότητες του Καναδά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις