Μ. Γιαννάκου: «Μηδενιστές με τυφλό και αναίτιο μίσος κατά πάντων»

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 13:31
UPD:13:58
A- A A+

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι, προσπαθούν να σημάνουν την χωρίς ταυτότητα παρουσία τους, με τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον δημοσίων προσώπων και στελεχών του κράτους. Πρόκειται για άτομα αδίστακτα, μηδενιστές με τυφλό και αναίτιο μίσος κατά πάντων», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου για την εις βάρος της επίθεση τα ξημερώματα στην οικία της στα Πατήσια.

H ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Όπως επεσήμανε, «η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα αλλά και συνεννόηση μεταξύ όλων των φορέων της Πολιτείας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα πιο δυσάρεστες εξελίξεις, που εκτός των άλλων αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, σε μια εποχή που η διακρατική και διεθνής συνεργασία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

M. Γιαννάκου: Mηδενιστές και αδίστακτοι

M. Γιαννάκου: Mηδενιστές και αδίστακτοι

Εκρηξη στις 4:32

Στις 4:32 εξερράγη αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της κ. Γιαννάκου, στην οδό Δεμερτζή 12, στα Πατήσια.

Όπως είπε η ίδια, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για ύποπτο σάκο έξω από την είσοδο της οικίας της και της ζητήθηκε να βγει με τη μητέρα της από το διαμέρισμα όπου διαμένει. Λίγο αργότερα κι ενώ περίμεναν την άφιξη των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, ο μηχανισμός εξερράγη.

Είχε προηγηθεί, στις 4.12 και 4.15, προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το τηλεοπτικό κανάλι "Alter", ο οποίος είπε ότι σε 20 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο σπίτι της κυρίας Γιαννάκου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή για να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο μηχανισμός ήταν μέσα χύτρα, σε ένα σακ βουαγιάζ στην είσοδο της πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς ήταν μικρής ισχύος. Πηγές της αστυνομίας εκτιμούσαν ότι πίσω από το νέο χτύπημα είναι ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την έκρηξη έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Έρευνες για τη βομβιστική επίθεση γίνονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, κατά μιας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις».

«Είναι μία ακόμα τρομοκρατική πράξη που προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας και δυναμώνει την απόφασή μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενός αγώνα που μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί, με επίμονη και συστηματική δουλειά, μακριά από κάμερες και μικρόφωνα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

«Και σε αυτό το χτύπημα όπως και σε άλλα, δεν υπάρχει ούτε συμβολισμός ούτε στόχος. Είναι ένα απόλυτο έγκλημα που κινείται από μίσος και παράνοια», δήλωσε αναφερόμενη στο συμβάν η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου .

«Η Ελληνική Δημοκρατία και ο Ελληνικός Λαός θα αντισταθούν και η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το πατάξει και να το αντιμετωπίσει», πρόσθεσε.

Έκρηξη και στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε στις 2:10 τα ξημερώματα, στο προξενείο της Ισπανίας, επί της οδού Αγίου Μηνά 7, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή