Επίθεση ΚΚΕ εφ' όλης της ύλης σε ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 18:21
A- A A+

Επίθεση στην ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπέλυσε το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτέλεσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ, μαζί τους και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπιστώνουν και αναγνωρίζουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί, προκλητικά επιχειρούν να την αξιοποιήσουν εξαγγέλλοντας ακόμα πιο επιθετική πολιτική κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Ταυτόχρονα» προσθέτει «επιβεβαιώνουν την ενιαία στρατηγική τους υποστήριξης, με κάθε μέσο και τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Αναφερόμενο στη Συνθήκη της Λισαβόντας, επιρρίπτει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «γιατί συναινετικά συνδιαμόρφωσαν και στήριξαν το αντιδραστικό "ευρωσύνταγμα" χωρίς να ρωτήσουν, χωρίς να ενημερώσουν καν τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας πως αυτό στρέφεται εναντίον του.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατά της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζει πως «η λεγόμενη διεθνής χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι ο "πράσινος" μανδύας, με τον οποίον προσπαθούν να στηρίξουν την επιδίωξη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να διεισδύσουν στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές».

Τέλος, για τη λαθρομετανάστευση, επισημαίνει πως «η πολιτική της ΕΕ, από τη μία της "επιλεκτικής εισδοχής" και από την άλλη της "μηδενικής ανοχής", με τη Frontex, τις συμφωνίες επανεισδοχής και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποδεδειγμένα δεν αντιμετωπίζει την μετανάστευση, αλλά στρέφεται σε βάρος των μεταναστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή