Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την επίθεση στο σπίτι της Μ. Γιαννάκου

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 12:14
UPD:12:31
A- A A+

H οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Η ανάληψη έγινε μέσω προκήρυξης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει η κ. Γιαννάκου, στην οδό Δεμερτζή 10, έγινε στις 4.32 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είχαν προηγηθεί τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Ελευθεροτυπία», στις 4.12 τα ξημερώματα, και στο «Αλτερ» τρία λεπτά αργότερα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο απ' έξω. Η έκρηξη χαρακτηρίζεται μικρής ισχύος.

Η ευρωβουλευτής είχε στο σπίτι της αστυνομική φρουρά σε 24ωρη βάση μέχρι τις 7 του περασμένου Ιουλίου.

Η εξωτερική φρούρηση έπαυσε να υπάρχει, με απόφαση του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με το σκεπτικό ότι η κα Γιαννάκου θα έλειπε τον περισσότερο καιρό στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, διατηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις της.

«Πρόκειται για άτομα αδίστακτα, μηδενιστές με τυφλό και αναίτιο μίσος κατά πάντων», δήλωσε η κ. Γιαννάκου.

Όπως επεσήμανε, «η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα, αλλά και συνεννόηση μεταξύ όλων των φορέων της Πολιτείας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα πιο δυσάρεστες εξελίξεις, που εκτός των άλλων αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, σε μια εποχή που η διακρατική και διεθνής συνεργασία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή