Εμμένει στην εκλογή προέδρου από μέλη και φίλους ο Δ. Αβραμόπουλος

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 13:12
A- A A+

Στην πρότασή του για την εκλογή προέδρου όχι μόνο από τα μέλη του κόμματος αλλά και από τους φίλους επέμεινε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο υποψήφιος για την προεδρία Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με την πρότασή μου αυτή ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο ξεκίνημα για μία νέα και δυναμική παράταξη, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επεσήμανε δε πως η πρότασή του αποτελεί σε κάθε περίπτωση πρόοδο στην υιοθέτηση των αρχών μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. «Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι αλλάζουμε για να έλθουν και πάλι μαζί μας όσοι αποστασιοποιήθηκαν το 2004», τόνισε.

«Αν διολισθήσουμε στην εσωστρέφεια φοβάμαι ότι πάλι θα οδηγηθούμε στην έλλειψη οράματος και στην ατονία, ας μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Ας μην υποτιμούμε τους πολίτες όπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας, ζώντας μια εικονική πολιτική πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Είναι ανάγκη να θέσουμε κάποιους κανόνες προεκλογικής συμπεριφοράς και να αναλάβουμε ηθική δέσμευση ότι θα είμαστε στηλοβάτες του νέου προέδρου καθώς επίσης να δηλώσουμε τις δαπάνες που κάνουμε ως υποψήφιοι πρόεδροι, πρόσθεσε.

Παράλληλα, διατύπωσε επικρίσεις κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης κάνοντας λόγο για «πολιτική ατολμία, κουκούλωμα υποθέσεων και αποφάσεις που λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες».

Πρότεινε δε για το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου να είναι ανοιχτό συνέδριο, να μπορεί να τοποθετηθεί όποιος θέλει, όχι μόνο για τις τροποποιήσεις του καταστατικού αλλά σε όλα τα πολιτικά θέματα όσος χρόνος και αν χρειαστεί.

Ανέπτυξε επίσης τις προτάσεις του για τις ευρύτερες καταστατικές αλλαγές τονίζοντας το ετήσιο τακτικό συνέδριο του κόμματος και την εκλογή από τη βάση ή επαναβεβαίωση της ηγεσίας κάθε δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή