Συλλαλητήριο κατά της τρομοκρατίας προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 18:27
A- A A+

Επιστολή - πρόσκληση σε φορείς, προκειμένου να οργανωθεί από κοινού παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, καταδικάζοντας τη βία, την τρομοκρατία, αλλά προβάλλοντας συγχρόνως τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπισή τους, απέστειλαν οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές (Πανελλήνια Ομοσπονδία συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού - ΠΟΣΔΕΠ).

«Αισθανόμαστε το χρέος, που μας επιβάλλει η θέση μας ως δασκάλων της νέας γενιάς αλλά και ως μελών της διανόησης της χώρας, να αναλάβουμε το μερίδιο της πρωτοβουλίας που μας αναλογεί στην κοινωνική κινητοποίηση κατά της βίας και της τρομοκρατίας. Πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο μιας ώριμης κοινωνίας δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στους θεσμούς και τα όργανα μιας πολιτείας, αλλά αποτελεί υποχρέωση και των πολιτών της», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Παράλληλα, οι Πανεπιστημιακοί καλούν όλους τους ανά τη χώρα συλλόγους μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού - ή ομάδες συναδέλφων πανεπιστημιακών δασκάλων - να αναλάβουν όμοια πρωτοβουλία στις έδρες τους, μαζί με τους μαζικούς τοπικούς φορείς και να διοργανώσουν ταυτόχρονα - την ίδια μέρα και ώρα - ανάλογες μαζικές εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρουν, «οι κινητοποιήσεις αυτές θα έχουν ως κορύφωσή τους, κεντρικά και τοπικά, εκδηλώσεις Τέχνης και Λόγου, στις οποίες καλούμε όλους τους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης να συμμετάσχουν».

«Ο στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να δοθεί το στίγμα των δημιουργικών επιτευγμάτων του λαού μας, σε χρόνια δίσεκτα αλλά και σε καιρούς ειρηνικούς. Μέσα απ’ αυτά τα επιτεύγματα, θα διατρανωθεί η διαχρονική και αταλάντευτη πίστη του ελληνικού λαού στην ειρήνη, τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συμπαράστασή του στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και, παράλληλα, ο απόλυτος αποτροπιασμός του για τα φαινόμενα βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται και σε όποιο χώρο και αν εκδηλώνονται καθώς και η ακλόνητη βούλησή του να συμβάλει ενεργά στην εξάλειψή τους», καταλήγουν οι Πανεπιστημιακοί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή