Μεσανατολικό: Έκκληση Χ. Κλίντον για επανέναρξη των συνομιλιών

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 11:36
A- A A+

Να ξεκινήσουν τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό προέτρεψε τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η κ. Κλίντον συναντήθηκε χθες τόσο με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς όσο και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Αμπάς τάχθηκε κατά της άμεσης επανάληψης των συνομιλιών, εάν δεν σταματήσει η οποιαδήποτε εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.

Από την πλευρά της η κ. Κλίντον σημείωσε, μετά από τη συνάντησή της με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι το πάγωμα των ισραηλινών εποικισμών, «δεν υπήρξε ποτέ προϋπόθεση. Ήταν πάντοτε ένα θέμα που εντασσόταν στις διαπραγματεύσεις».

«Νομίζω εκεί που βρισκόμαστε τώρα είναι να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουν συνομιλίες. Ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησής του σχετικά με το τι κάνουν όσον αφορά τους οικισμούς, που νομίζω πως όταν εξηγηθεί πλήρως θα θεωρηθεί όχι απλώς άνευ προηγουμένου, αλλά πως ανταποκρίνεται σε πολλές ανησυχίες οι οποίες έχουν εκφρασθεί», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή