Ντ. Μπακογιάννη: Η οργανωτική ανανέωση δεν αρκεί

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 16:20
UPD:16:27
A- A A+

«Η οργανωτική ανανέωση είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για να ξανασηκωθούμε ψηλά» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια της περιοδείας της σε Αγρίνιο και Πάτρα.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ «χρειάζεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την απήχησή της, ως η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δύναμη».

«Μόνον όταν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε όλο το εύρος της μεγάλης κεντροδεξιάς, μόνον τότε καταφέραμε να πετύχουμε τις μεγάλες μας νίκες», ανέφερε.

Για να επιτευχθεί αυτή η συσπείρωση, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού λόγου της ΝΔ, «ώστε παραμένοντας πάντα συνεπείς στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, να είμαστε συνεχώς στην αιχμή των νέων πολιτικών ρευμάτων».

«Να πάρουμε καθαρές θέσεις για την ατζέντα του αύριο, για το περιβάλλον, την προστασία της εργασίας, την αντιμετώπιση της φτώχειας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την ενίσχυση της κοινωνίας της γνώσης, τη μετανάστευση, τις περιφερειακές αναπτυξιακές ανισορροπίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως χρειάζεται επίσης να απευθυνθούν στη νέα γενιά, να την κινητοποιήσουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παράταξη καλείται σήμερα να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας βαριάς ήττας.

«Οι πολίτες μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο πρέπει να αναλύσουμε και να αξιολογήσουμε σωστά. Η συζήτηση για τα αίτια και τα λάθη που οδήγησαν στην απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών, πρέπει να γίνει», τόνισε.

«Δεν πρέπει με τίποτα να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στρουθοκαμηλίσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είναι «μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Με όρους πολιτικούς. Όχι βγάζοντας προσωπικές εμπάθειες και απωθημένα. Μόνον έτσι θα οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή