ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματικός διάλογος της κυβέρνησης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 18:42
A- A A+

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι, κάτι που δήθεν αποκαλεί διάλογο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να διαμορφωθούν δυσμενή τετελεσμένα στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνάντηση της κ. Κατσέλη με την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να εγκατασταθεί, χωρίς αντίσταση, η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και να αρχίσει να εφαρμόζεται, με επουσιώδεις και ανώδυνες ίσως τροποποιήσεις στο μέλλον, η Συμφωνία παράδοσης του λιμανιού, την οποία το κυβερνητικό κόμμα κατήγγελλε προεκλογικά ως αποικιοκρατική και αντεργατική», σημειώνουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά και ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά.

Τονίζουν δε πως «η κυβέρνηση με τη στάση της υποτιμά όχι μόνο τα συμφέροντα αλλά και την νοημοσύνη και την αγωνιστική ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στο λιμάνι και κυρίως βλάπτει σοβαρά τον Πειραιά, το δημόσιο συμφέρον και την ελληνική οικονομία».

Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Δρίτσας θα έχουν αύριο Δευτέρα στις 10:00 π.μ. συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την τύχη της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή