Πακιστάν: Επικηρύχθηκαν για 5 εκατ. δολ. 19 ηγέτες των Ταλιμπάν

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 07:38
A- A A+

Αμοιβή 5 εκατ. δολ. για πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη, ζωντανών ή νεκρών, του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, επικεφαλής του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) και άλλων 18 ηγετών Ταλιμπάν, προσέφερε το Πακιστάν, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης.

Οι λεπτομέρειες για τις αμοιβές περιγράφονται στη δημοσιευμένη επικήρυξη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The News και μεταδίδονται από τα δίκτυα της κρατικής τηλεόρασης.

«Σε όποιον συλλάβει τους άνδρες αυτούς, ζωντανούς, ή νεκρούς, ή παράσχει ουσιαστικές πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προσφέρει χρηματική αμοιβή», τονίζεται στην επικήρυξη.

«Οι τρομοκράτες του ΤΤΡ, εκτός νόμου κινήματος, εμπλέκονται καθημερινά σε δολοφονικές πράξεις, οι οποίες ευθύνονται για τον θάνατο αθώων μουσουλμάνων», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Η μεγαλύτερη αμοιβή (50 εκατ. ρουπίες, ισοδύναμες με 600.240 δολάρια) προσφέρεται για τη σύλληψη του Χακιμουλάχ Μεσχούντ, του Ουάλι ουρ-Ραχμάν Μεχσούντ και του Κάρι Χουσάιν Μεσχούντ, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την εκπαίδευση των καμικάζι αυτοκτονίας.

Αμοιβές από 20 έως 10 εκατ. ρουπίες προσφέρονται και για άλλους 16 αρχηγούς Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή