Πακιστάν: Πάνω από 30 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 11:05
UPD:11:15

A- A A+

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο πολυτελείας του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο εκπρόσωπο των συνεργείων διάσωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Σαλιμάρ, δίπλα σε τράπεζα και κοντά στο γενικό επιτελείο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η συνεχιζόμενη βία στη χώρα έχει οδηγήσει στο θάνατο περίπου 300 ανθρώπων στη χώρα από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ο στρατός ξεκίνησε επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν, ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα την απομάκρυνση του προσωπικού του από το βορειοδυτικό Πακιστάν. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735881 Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει συνολική αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, νεκρών ή ζωντανών, τριών αρχηγών των Ταλιμπάν και 15 άλλων κορυφαίων μελών τους.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην πακιστανική εφημερίδα The News, ο αρχηγός των μαχητών Χακιμουλάχ Μεχσούντ επικηρύσσεται με 600.000 δολάρια.

Πηγές: Reuters, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή